בריאותם של פירות

פירות כוללים מגוון עצום של טעמים וריחות נפלאים התורמים להרגשה טובה וכמובן לבריאות האדם.
מי מאיתנו לא אוהב לאכול פירות כמו תותים, מנגו, אבטיח מרווה או תפוז מתוק ועסיסי?
פירות עשירים בשלל ויטמינים , מינרלים, וסיבים תזונתיים החיוניים לגוף האדם ותורמים למערכת החיסון, בריאות העור, מערכת העיכול, השתן, דם, עצמות ועוד.
בין שלל פירות הארץ נכתוב במאמר זה על היתרונות הבריאותיים של 2 פירות נפוצים מאוד בארצנו – תפוז ותפוח בגידולם החקלאות הישראלית מתחמה ואף משתפת ידע רב בגידולם עם מדינות אחרות.
תפוז
תפוז הינו פרי הדר נפוץ מאוד במדינת ישראל לו שלל מינים וסוגים כמו תפוז מתוק, תפוז טבורי, תפוז ולנסיה, תפוז דם ועוד.
התפוז זקוק לאקלים חמים לגידולו ורגיש מאוד לקור לכן גידולו נפוץ במדינות חמות כמו ישראל, ברזיל, מקסיקו, הודו, ספרד, מצריים ואינדונזיה.
מבחינת ערך תזונתי התפוז מכיל ( במאה גרם )  כ 47 קלוריות, 10 גרם סוכר, 180 מילירגם אשלגן, 53 מ"ג ויטמין סי וכ 40 מ"ג סידן.
התפוז יעיל בטיפול בשיעול ובהצטננות, הרגעת דלקת מפרקים, מועיל במצב של חוסר דם ואנמיה, יעיל לטיפול באבנים בכליות ומפחית את חומציות השתן.
יש להדגיש כי אכילת תפוז וכל פי רצויה על שתיית מיץ הפרי מפני שאחוז הסיבים התזונתיים גבוה יותר באכילת הפרי ובנוסף למיץ פרי יש נטייה לאבד מערכו התזונתי עם הזמן.

 

תפוח
התפוח הוא בין הפירות הנפוצים ביותר בישראל ובעולם וכולל שלל מינים וזנים שונים כמו תפוח דלישס, גרני סמית, גאלה, יונתן ועוד.
עצי תפוח יכולים לגדול במגוון רחב של קרקעות וזקוקים לאקלים קריר ולהגנה מפני רוח.
יצואניות בולטות של תפוחים הן המדינות ארצות הבית, טורקיה, צרפת ודרום אפריקה המגדלות את הפרי ומשווקות אותו ברחבי העולם.
תפוח מכיר כ 82% מים, 15% פחמימות, 3% סיבים תזונתיים ובקליפה נמצא נוגד חמצון לכן רצוי לאכול את התפוח עם קליפתו.
בנוסף, תפוחים עוזרים לשמירה על רמת הכולסטרול בגוף ועוזרים למניעת מחלות לב.
לסיכום,
לפירות בכלל ולתפוז ותפוח בפרט יש מעבר לטעם וריח נהדרים יתרונות בריאותיים רבים התורמים לגוף האדם רבות במניעת מחלות ושלל בעיות

מתנות ובריאות

עד לא מזמן משלוחים של דברי מתיקה, או מתנות מסוג זה היו מורכבים משוקולדים, טופי ומלוחים לסוגיהם השונים שעטופים בנייר צלופן. שוקולדים, טופי, חטיפים וכדומה הם, בלשון המעטה, דברים לא הכי בריאים לבריאות. הם תעשייתיים ומעובדים, ומכילים בתוכם חומרים משמרים, סוכרים ואולי דברים שאנחנו לא יודעים. כיום, ישנה מגמה מעט הפוכה ומסבים תשומת לב מאוד גדולה לבריאות ותזונה.

כתוצאה מכך, סלסלות פירות כמתנה ליקיריי ליבינו מהוות פתרון אדיר עם יתרונות רבים, כגון: יתרונות חזותיים, ריחניים ותזונתיים. השילוב של שלושת מרכיבים אלו במתנה אחת הופכת אותה לאטרקטיבית ומכניסה שמחה בלב האנשים.

לחצו לקטלוג הזמנות שלנו

ראשית, מבחינה ויזואלית פירות הדר ופירות טרופיים ידועים בצבעוניות שלהם. צבע הארגמן של הדובדבנים, הצהוב העז של האננס והכתום המרנין של המנגו מעניקים יופי מרהיב המשובב את הנפש. שנית, סלסלת פירות כזו מפיקה גם ריח טבעי ומגרה, שמיד מעלה חיוך על הפנים ומזכיר לנו את הטבע היפה והרבה חיוּת.

יתרון שלישי, ואולי הכי חשוב, הוא הבריאות והטעם של סלסלת פירות טריים. פירות מכילים שפע של ויטמינים ומינראלים החיוניים לגוף האדם. הם מכילים סיבים תזונתיים יעילים, החשובים לתהליכי עיכול, עוזרים במניעת עצירות ומסייעים להרזיה. צבעיהם השונים מכילים חומרים העוזרים בהתמודדות עם מחלות שונות: בעיות עיניים, מחלות לב וכלי דם, טחורים ודליות ברגליים ועוד.

אם כן, אפשר לראות יתרונות משמעותיים במתנת סלסלת פירות טריים. בניגוד לסלסלות שוקולד מיושנות, העטופות בנייר צלופן וחסרות ריח, יקיריי ליבנו ייהנו מריח טוב ומרענן, מצבעים עזים ומשמחים והכי חשוב מטעם נהדר, מעניין ובריא.

לקריאה נוספת: סלסלת פירות – מתנה מקורית

סלסלת פירות – מתנה מקורית

סלסלות פירות  – מתנה מפנקת במיוחד

מי מאתנו אינו מכיר את הסיטואציה? החברה הטובה או הגיסה זה עתה ילדו, וצריך למצוא עבורן מתנה יפה ומרשימה, אתם מחפשים מתנה מקורית להורים ורוצים להפתיע אותם עם משהו איכותי באמת, אתם רוצים להפתיע את בן או בת הזוג עם מתנה מתוקה ומפנקת, שתראה עד כמה אתם באמת אוהבים ומוקירים אותם.

 

במקרים אלו, ההמלצה שלנו היא לרכוש סלסלות פירות טריות ואיכותיות, אשר יפתיעו וישמחו כל אחת ואחד. מדובר בסלסלות נאות המלאות כל טוב מפרי הארץ – פירות טריים וטעימים, פירות יבשים, פירות אשר טבולים ומכוסים בשוקולד איכותי בשילוב של אגוזים, פקאן או קוקוס, ועוד. כל סלסלה וסלסלה מגיעה בעיצוב מיוחד ונאה, והסלסלות מתאימות מאוד גם עבור מתנה לחג – אם אתם מתארחים עבור סדר הפסח או עבור ראש השנה אצל חברים או קרובי משפחה, סלסלות פירות נהדרות אלו ישמחו מאוד את המארחים שלהם, שיוכלו, אם ירצו בכך, גם להגיש אותם בתור קינוח.

 

 

למגוון הסלסלות מכל הסוגים והזמנות: לחצו כאן.

 

 

סלסלות עבור מקומות עבודה

סלסלות פירות איכותיות מתאימות מאוד גם למקומות עבודה אשר אוהבים לתת יחס מיוחד לכל עובד ועובד. אין כמו סלסלה מפנקת או מגש צבעוני ומרשים של פירות מסוגים שונים, על מנת לשמח את העובדים ולהראות להם שחשבתם עליהם באופן אישי. סלסלות אלו יתאימו מאוד עבור מתנה לחג, וכמובן גם עבור משלוח של מתנה מיוחדת עבור עובד אשר חוגג אירוע מיוחד, כמו לידה של הבן או של הבת, ברית או יום הולדת. צרפו אל הסלסה שלכם ברכה קטנה עם כמה מילים אישיות, ואין ספק שזוהי תהיה מתנה מתוקה שטעמה הערב ילווה את העובד או העובדת שלכם עוד שנים ארוכות.

 

היכן למצוא סלסלות איכותיות

אם גם אתם רוצים לרכוש סלסה מיוחדת, ערכו קודם כל סקר שוק מקיף ברשת. לאחר שהתרשמתם מהתמונות וההיצע, תוכלו להתקשר ולבדוק מחירים. הקפידו לשאול אודות טריות הפירות השונים, וכמובן גם על כמה זמן לוקח לסלסלה להגיע אל בית הלקוח לאחר שהפירות עצמם נחתכו וסודרו על המגש או בתוך הסלסלה.
לעוד עדכונים, מוזמנים להכנס לגוגל פלוס שלנו +

זה כיף לגדול עם פרי גנך

בעשור האחרון ישנה התעוררות בתחום האוכל בקרב אנשים בעולם המערבי. אחרי כמעט מאה שלמה, בה חדר והשתרש אוכל תעשייתי ומעובד בתרבות של העולם המערבי, מתחילים להרגיש בשינוי גישה, אולי בעקבות עלייה במחלות ובסיבוכים הקשורים בכולסטרול, בהצטברות שומנים בכלי הדם ובהיחלשות הגוף.

משום כך צצים בעשור האחרון המון מקצועות כגון תזונאים למיניהם ודרישה בקרב הציבור לאוכל ללא חומרים כימיים שונים. בנוסף, ניתן לראות פנייה הולכת וגדלה של אנשים לטיפולים נטורופתים וטבעיים, הדוחפים את האנשים לשימוש בתזונה אורגנית וטבעית. כמו כן, אמצעי התקשורת שונים עושים את עבודתם נאמנה, ורשתות חברתיות כמו פייסבוק, טוויטר וכולי מפיצים מידע בנושא, ומראים לנו את הנזקים, ההתעללות והחומרה שאנו גורמים לנו ולבעלי חיים משימוש מוגזם ומסחרי במוצרים התלויים בהם.

הפתרון השפוי שנראה כרגע, לאור דברים אלו, הוא לחזור למזון אורגני וטבעי – שבעצם הוא הרבה יותר טעים וחיוני מרוב השוקולדים והבשר המעובד שהורגלנו לחשוב כבסיס חשוב בחיי היומיום. בפרסומות בעיתונות ובטלוויזיה מראים תמיד ילדים אוכלים ביצות קינדר מחומרי שוקולד לא ידועים ושותים כוסות חלב ענקיות. התודעה הזו הייתה חזקה מאוד בשנות ה- 80: ילדים היו חייבים לשתות חלב כדי להתפתח.

לפרטים נוספים: בדף הבית שלנו.

בשנים אלו גם היו מחלקים סוכריות טופי, שקיות הפתעה, שלא לדבר על נחשי גומי מסוכרים וכדומה. לכן, היום אנו יוצאים מהתפיסה המוטעית הזו ומבינים שבעצם מה שחיוני להתפתחות הילד הוא החזרה לטבע והזנת גופו בחומרים אורגניים ובויטמינים המצויים בעיקר בפירות וירקות מהטבע.

פירות וירקות הינם יעילים מאוד לעיקול ולמערכת החיסונית של הילד. כך, בעצם, לאורך זמן, הבנייה של גוף הילד והתפתחותו יהיו בעלי בסיס טבעי ואיתן, מה שיעניק להם בהמשך איכות חיים בריאים וטובים יותר.

פרי גנך, משתמשת בפירות בעלי איכות אורגנית חשובה מאוד לגוף. הפירות נבחרים הן על ידי טעמם והן על ידי יעילותם לגוף. פירות, המכילים אנטי אקסידנטים וויטמינים, מחזקים את המערכת החיסונית של האדם ותורמת להתפתחותו. לכן זה כיף לגדול עם פרי גנך.

מתנת חמשת החושים

סלסלת פירות הינה מתנה מסוג מיוחד. היא מהווה גורם המעורר ומגרה את כל חמשת החושים ומצליחה למלא את הפוטנציאל הגלום בכל חוש וחוש באופן אופטימאלי וממצה.

ראשית, מבחינה ויזואלית הסלסלה מרכיבה כמעט את כל סוגי וגווני הצבע הקיימים. הטבע מכיל בתוכו ספקטרום רחב של צבעים – עזים וטבעיים – המגיעים אל עינינו ושוטפים אותם באור נגוהות. דבר זה ממלא באופן מדהים את חוש הראייה המרפא את נפשנו ומכניס חיים בקרבנו.

שנית, מכל פרי בוקע ריח הנובע מהחומרים האורגניים והמרכיבים אותם הוא מכיל. לכן, סלסלת פירות המורכבת ממגוון רחב של פירות מכל הסוגים והמינים, מעלים שלל מרהיב של ריחות אל האוויר העולה מהסלסלה מהרגע שאנו פותחים אותה ועד לרגע שאנו מסיימים את כל תכולתה. מעדויות עולה, כי ריח סלסלת פירות אף מתפשט ועוטף את הבית בניחוחות של טבע ופרי. במובן הזה, חוש הריח בא לידי ביטוי גם במקבל המתנה עצמו וגם בכל סובביו.

מבחינת חוש המישוש, לפירות שונים יש מגע אחר ומיוחד. פירות מסוימים שמלאים יותר בנוזלים נוטים להיות יותר רכים וחלקים, בעוד שפירות המכילים יותר סוכרים ופחות נוזלים נוטים יותר להיות קשים. בנוסף, ישנם פירות מחודדים וישנם פירות עגולים. השפע הזה של הצורות והסימטריה מעניקים לפירות את הרצון לחוש אותם והם מפיחים בנו הרגשה טובה, טבעית וקרובה לטבע – מקום שממנו התרחקנו רבות בעולם המודרני.

לדף הגלרייה שלנו: לחצו כאן.

החוש הרביעי הוא חוש הטעם, ועליו אפשר להרחיב ולהסביר הרבה. לטעמים של הפירות מגוון רחב מאוד של טעמים. חלקם מתוקים יותר, חלקם מתוקים פחות, חלקם חמוצים וחלקם הם שילוב של השניים. טעם הפירות מצליח להכניס שמחה בלב האנשים ולהמריץ את האנרגיה הגופנית של האדם בזכות החומרים, הסוכרים, הנוזלים והויטמינים שהפירות מכילים. בנוסף, לסלסלת פירות, מלבד הטעם האדיר שלה, יש המון סגולות בריאותיות כגון יעילות למערכת העיכול והמעיים, חיזוק המערכת החיסונית ומניעה מפני הצטננויות בזכות הויטמין Cשנמצאים בשפע בפירות. בנוסף, הם מסייעים בטיפול נגד הצטננויות, דלקות גרון ושקדים. אם כן, אפשר לראות שחוש הטעם מצליח למצות ולמקסם את הפוטנציאליות שלו ואף להעניק ערך מוסף של בריאות ואנרגיה.

החוש החמישי הוא חוש השמיעה והוא בא לידי ביטוי יותר ביצירתיות שלנו ובמקבלי המתנות. לדוגמא הרבה הורים לילדים מכינים לילדיהם כלי הקשה שונים מקליפות הקוקוס ומפירות בעלי גדלים שונים המפיקים צלילים שונים בזכות הנפח והגודל השונה שלהם.

את החוש השישי נשאיר לכם לנחש…

קומפוזיציה של פירות וצבעים

אומנים רבים במהלך ההיסטוריה של תולדות האומנות מציירים ציורים על פי ערכים אסתטיים שונים ומורכבים של צבעים. על פי אותם ערכים, השילוב של הצבעים ביחד יוצרים יצירה אחידה המעבירה תחושות, הרגשות ויופי. הקומפוזיציה היא היחס בין הצבעים והתחושה שהם מעבירים לבסוף, ועל כן אומנים רבים מנסים להגיע בכוחות אדירים לקומפוזיציה המתאימה והיפה ביותר.

במובן הזה, סוגי פירות שונים ומגוונים, שבאים יחד בצרור או בסלסלה, נותנים באופן טבעי קומפוזיציה שכמעט אי אפשר להתחרות ביופייה ובסקסיות שלה.

תרכובת של סוגי פירות שונים יכולים להכיל את כל הצבעים הקיימים ביצירות האומנות הגדולות ביותר: אדום תפוח, בורדו של ענבים, ירוק מלוני או ירוק ענבים, צהוב בננה או אננס, שלא לדבר על מורכבות הצבע של המנגו ועוד ועוד.

את צבעים אלו קשה לחקות ביצירות האומנות, ורבים מהציירים והאומנים עד היום אינם מצליחים לצייר סלסלת פירות כמו שצריך ובצבעים הנכונים. אומנים רבים מנסים להגות תיאוריות של צבעים משלימים וטכניקות מורכבות כדי להגיע למה שסלסלת פירות בוהקת עושה באופן טבעי, וגם בתמימות יש להגיד.

לכן, ניתן להבחין בחיוכים הרבים שיש ללקוחות ולמוכרי הבאסטות, כאשר הולכים לשוק לקניית פירות וירקות. דבר זה קורה בזכות ריבוי הצבעים שהפירות מזמנים אל עינינו ושפע הניחוחות אל אפינו – כמעט כמו ללכת במוזיאון יוקרתי.

לפרטים בדף הבית: לחץ כאן.

בנוסף לצבע ולעושר הצבעוני שהפירות מזמנים לנו, אין להתעלם מהניחוח העולה מסלסלת הפירות, אשר משלים את שפע הצבעים. המכלול המלא הזה של צבע וריח מעניקים לאסופת הפירות את המלכות אשר מגיעה להם ומעמידה אותם כנזר הבריאה.

 הצבעים מעידים בטבע, בדרך כלל, על חיוניות מסוימת. כך בעצם, הצבעים העזים מעידים על ויטמינים רבים הגלומים בפרי הצבעוני. צבע הצהוב לרוב מסמן על ויטמין סי הנמצא בפרי וצבע אדום על גלוקוז וכדומה. החיוניות הזו שמובעת אלינו דרך הצבע והריח תורמת גם לפאן הפיזי וגם לפאן הנפשי.

 הצבעים העזים של סלסלת פירות עשירה יכולה לשובב את הנפש ולהחיות מצבים נפשיים ירודים. בכוחה להעלות את מצב הרוח ולהעלות גם חיוך על פנינו. וכך שני המרכיבים החיוניים האלו של צבע וריח מסייעים רבות לגוף האדם וגם לנפשו.

 על כן, אם נסכם את דברים אלו, פירות רבים – אם בסלסלה ואם לאו – הינם יצירת אומנות בפני עצמם. יצירת אומנות טבעית שאותה האמנות מנסה לחקות בעמל רב ומאומץ במשך שנים רבות במהלך ההיסטוריה.

סגולות פירות יער

הפירות ידועים כעשירים בויטמנים, חומצות ועוד אשר כל אלה  עושים נפלאות לגוף האדם. מאוד חשוב להקפיד על צריכה מרובה , מגוונת ונכונה של פירות וירקות בחיי היום יום.

פירות יער ידועים בעיקר כנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) , מונעים התפתחותם של תאים סרטניים, מחלות לב, סוכרת , שבץ מוחי , הזדקנות ומשפרים את תפקוד מערכת החיסון.

פירות היער נחשבים כמזון-על מאחר והם מספקים לנו רכיבים תזונתיים נוספים בכמות העולה על שאר המזונות ובכך אפילו אינם רק מונעים מחלות אלא אף מתקנים נזקים קיימים.

חלק מפירות היער השכיחים:

  • תות בר – קטן יותר מפטל, ריחני וטעים.
  • דומדמניות – מגוונות בצבעיהן ( שחורות , אדומות , צהובות , לבנות).
  • חמוציות – כשמן כן הן בעלות טעם חמוץ ידועות כמרפא למחלות בדרכי השתן.
  • אוכמניות – בעלות טעם מתקתק, ידועות בצביעת הלשון והשפתיים בצבע כחול.
  • פטל – פרי היער הידוע יותר מכולם.

בארצנו, את רוב פירות היער ניתן למצוא באזור רמת הגלון בצפון שם האקלים יחסית קריר ולכן המתאים ביותר לגידולם ותחזוקם. בזמננו, פירות היער הרבה יותר זמינים למאכל מאשר בעבר.

לפירות היער טעם חמצמץ/מתוק ועסיסי , כייף ומהנה לאכול אותם כפי שהם ומשתלבים נהדר במאפים , קינוחים ,בישולים ,קישוטים ( סלסלות פירות )  וכמובן שהתוצר הידוע הוא הריבה.

מתכון פשוט ונהדר לריבת פירות יער:

מצרכים:

  • 1000 גר'פירות יער
  • תמצית ווניל – 4 כפות
  • סוכר – ¼ כוס
  • קליפת תפוז/לימון – קורט
  • מקל קינמון
  • פלפל שחור ומלח  -קורט
  • מיץ לימון – 6 כפות

 

הכנה:
שימו את פירות היער בסיר עמוק למשך 4 דקות על להבה נמוכה , לאחר מכן הוסיפו את הקינמון והפלפל השחור, כסו הסיר.

לאחר 10 דקות כשהפירות מתחילים להיות נוזליים מעכו אותם בעזרת כף מעץ, הוסיפו את תמצית הווניל קליפת הלימון והסוכר ,ערבבו, כסו שוב וחכו כרבע שעה בערך או עד שהנוזלים יצטמצמו.

בסיום , הוסיפו את מיץ הלימון, העבירו את הריבה לכלי והשאירו במקרר שם היא תקבל את הסמיכות שלה.

שיהיה בתיאבון ורק בריאות.